website_menu_imr

Welkom op Holsappel.info!

Holsappel maakt mooie journalistieke verhalen en schrijft heldere teksten voor brochures, flyers, jaarverslagen, visies en andere beleidsplannen.
Wat voor productie het ook is: de teksten van Holsappel zijn altijd beeldend, concreet, met vaart geschreven en de stijl past bij de doelgroep.

Meest recente blog

Rechtsstaat op drift

Wat is er aan de hand met onze rechtsstaat?
Als het om de Koningin gaat dan worden onze grondrechten en rechtsregels hard opzij geschoven en niemand ligt er wakker van.
Het is 2013.
En een vrouw die een amateuristisch bordje met haar mening over de monarchie hoog houdt bij de entree van het verjaardagsfeestje van Trix wordt afgevoerd als de eerste de beste raddraaier, relschopper of vandaal.
Een man die op Prinsjesdag 2010 een waxinelichtje naar de Gouden Koets gooide is eind vorige week na twee (!) jaar vrijgekomen.

Ik zal geen vergelijking maken met al die keren dat raddraaiers niet gepakt werden, zelfs niet als homo's letterlijk werden weggepest uit hun eigen woonwijk. Ik maak de vergelijking niet, omdat hij mank gaat. Het is fundamenteler. Deze incidenten laten zien dat wij onze rechtsstaat als een oude zakdoek achteloos opzij gooien. En niemand die daar wakker van ligt. Misschien is dat nog wel het meest beangstigende.

Twee jaar in voorarrest voor het gooien van een waxinelichtje, terwijl de rechter een vonnis van vijf maanden gevangenisstraf oplegt.
Een stille demonstrant afvoeren, die haar grondwettelijke recht uitoefent.

Wat is er aan de hand met onze rechtsstaat?

Sinds wanneer is Trix Poetin geworden? En wie heeft haar zo gemaakt? Zijzelf of de regering?

Wanneer worden we eindelijk eens wakker uit onze zelfgenoegzame droom?

Geplaatst op 05 Feb 2013 door Holsappel

Contact

Meer weten? Klik hier om een bericht te sturen.